כל מי שמחפש איש מקצוע לצורך פרויקט כלשהו בענפי הבנייה השונים מעדיף באופן טבעי קבלן מיומן, מנוסה ואחראי. הדרך הבטוחה ביותר, וגם הנוחה ביותר, למצוא איש מקצוע כזה היא להיעזר בפנקס הקבלנים. מהו פנקס הקבלנים? איך אפשר להשתמש בו לאיתור קבלנים רשומים? איך משתמשים ברשימה בקלות וביעילות? בעמוד זה תמצאו תשובות לכל השאלות הללו , ועוד.
מהו פנקס הקבלנים?
פנקס הקבלנים הוא רשימה של אנשי מקצוע וחברות בכל ענפי הבנייה: שיפוצים, פיתוח חצרות, עבודות עפר וחציבה, התקנת מעליות ומדרגות נעות, גשרים, מתקני הסקה, איטום מבנים, הנחת קווי תקשורת, ביצוע קווי מים וביוב ועוד ועוד.
מי שמנהל את הרשימה הוא משרד הבינוי והשיכון, וליתר דיוק יחידת רשם הקבלנים שבמשרד זה. באופן טבעי הפנקס מתעדכן באופן קבוע.
מה אפשר לדעת על קבלנים רשומים?
הקבלנים הרשומים בפנקס הם אלה שהנתונים שלהם נבחנו ע"י רשם הקבלנים על בסיס מספר קריטריונים מהותיים. קריטריון אחד הוא הניסיון: בענפים כמו שיפוצים, פיתוח חצרות, בטונים, מתקני מיזוג אוויר וקירור או עבודות אספלט הרף הוא 5 שנות ניסיון. בענפים ראשיים – בנייה, כבישים, גשרים, נמלים ועבודות ימיות – היקף הניסיון המינימלי משתנה בהתאם להכשרת הקבלן, ובכל מקרה מדובר בניסיון משמעותי.
הקריטריון השני הוא מידת הבקיאות המקצועית של הקבלן. בחלק מהענפים כבר פותחו ע"י הרשם מבחני הסמכה ייעודיים – כך למשל בענף השיפוצים קבלן שמבקש להיכלל בפנקס נדרש לעבור בחינה עם 100 שאלות, חלקן בסוגיות מקצועיות ואחרות בנושאים הקשורים לבטיחות וגהות, חוקים ותקנות ועוד… בענפים אחרים בדיקת הבקיאות מתבססת על ההכשרות שעבר איש המקצוע לאורך הקריירה.
קריטריונים נוספים הם במישור הפלילי והכלכלי – מי שהורשע בעבירה שקשורה לעיסוק כקבלן יידרש להמתין 3 שנים ממועד ריצוי העונש עד שיוכל להיכלל בפנקס הקבלנים, ובאופן דומה חלות מגבלות על מי שהוצא כלפיהם צו חדלות פירעון ושיקום כלכלי (פרט למקרים של פירוק מרצון).
בהתאם ניתן לדעת בוודאות לגבי כל קבלן רשום שהוא בעל ניסיון וידע רלוונטיים, ושגם מבחינת אופן ההתנהלות שלו אפשר לסמוך עליו.
איך משתמשים בפנקס הקבלנים לאיתור קבלנים רשומים?
פנקס הקבלנים נוצר ע"י משרד הבינוי והשיכון על-מנת לסייע לכל מי שמחפש אנשי מקצוע בענפי הבנייה השונים. בהתאם הרשימה שגיבש רשם הקבלנים נגישה לציבור הרחב – וניתן למצוא אותה באתר של המשרד, בחלק שנקרא באופן טבעי "פנקס הקבלנים".
יש שתי דרכים להיעזר בפנקס: דרך אחת היא לבחון האם איש מקצוע ספציפי נכלל ברשימה. החיפוש אפשרי לפי השם של הקבלן או לפי מספר הקבלן (או גם מספר ת.ז. או ח.פ.), והמידע שמתקבל כולל גם את הסיווג של הקבלן ואת התאריך שבו התווסף לפנקס – אינדיקציות טובות מאוד לוותק וליכולות המקצועיות.
הדרך השנייה היא לאתר את כל הקבלנים הרשומים בענף מסוים בישוב מסוים. חיפוש שכזה מתבצע כשמקלידים בתיבת הישוב את שם הישוב הרצוי (כשבאופן טבעי כדאי לבחור ערים מרכזיות כמו חיפה, ירושלים, נתניה, באר שבע, ירושלים, טבריה וכו'), ובנוסף לבחור את הענף הרלוונטי מבחינתכם (שיפוצים / איטום מבנים / עבודות אספלט / הנחת קווי תקשורת וכו'). לאחר מכן לחיצה על "חפש" מספקת רשימה של כל אנשי המקצוע בענף הנבחר ובישוב הנבחר.
אולי יענין אותך גם: