הגשה ברישוי זמין – כל מה שאתם צריכים לדעת

  • שונה לאחרונה:פברואר 25, 2024
  • זמן קריאה:זמן קריאה 1 דקות

הגשה ברישוי זמין: בעידן הדיגיטלי פעולות רבות שבעבר היו מסורבלות מתבצעות בפשטות וביעילות. הגשה ברישוי זמין, האתר של מנהל התכנון, מאפשרת לאנשי מקצוע כגון קבלנים, מהנדסים ואדריכלים לבצע באמצעות המערכת הממוחשבת מגוון רחב של פעולות, בנוחות מרבית. בין השאר ניתן לקבל מידע עדכני לגבי נכסים, לעקוב אחרי סטטוס הבקשות השונות שהוגשו, לבקש תיק מידע – ובסופו של דבר לקבל היתר בנייה בזמן קצר יותר ועם הרבה פחות טרחה. בעמוד זה תמצאו הסברים מפורטים לגבי העבודה במערכת רישוי זמין.

מה ניתן לבצע באמצעות מערכת רישוי זמין?

ישנם 3 סוגי היתרים: היתר מלא, היתר מקוצר והיתר עם הקלות.

הפעולות שמתבצעות במערכת במסלול המוביל להיתר מלא

א. בדיקת תנאים מוקדמים

ב. בקרה מרחבית והחלטת הרשות

ג. בקרת תכן

ד. דו"ח עורך הבקשה

ה. סיכום הבקשה

ו. תשלומים ואגרות

ז. הפקת ההיתר

הפעולות שמתבצעות ברישוי זמין במסלול היתר מקוצר

  1. בדיקת עמידה בתנאים מוקדמים
  2. בקרה מרחבית והחלטת הרשות
  3. בקרת תכן וחישוב אגרות
  4. הצהרת עורך הבקשה
  5. תשלום
  6. הפקת ההיתר

הפעולות ברישוי זמין עבור היתר עם הקלות / שימוש חורג

  1. בדיקת תנאים מוקדמים על-מנת להפיק נוסח פרסום
  2. בדיקת השלמת תנאים מוקדמים
  3. החלטת הוועדה המקומית
  4. בדיקת עמידה בתנאי החלטה זו
  5. בקרת תכן
  6. דו"ח עורך הבקשה
  7. סיכום בקשה
  8. תשלומים ואגרות
  9. הפקת ההיתר

הגשה יעילה באמצעות רישוי זמין

הגשה ברישוי זמין לא עולה כסף, אם כי הגשת בקשה להיתר בנייה כרוכה כמובן בתשלום אגרה. האתר של מנהל התכנון כולל גם מחשבון שמסייע לכל מי שמגיש בקשה להעריך מה תהיה עלות הוצאת ההיתר בהתאם לסכומי האגרות השונים (ישנו הבדל בין אגרה בהליך המלא לבין זו שבהליך המקוצר, למשל).

החיבור למערכת הוא באמצעות כרטיס חכם (מוצר שמשווק ע"י חברות חיצוניות וכן עולה כסף). כדי להפיק מקסימום תועלת ולעבוד ביעילות, כדאי להצטייד מראש בכל הנתונים הרלוונטיים לתוכניות המוגשות. כמו כן יש להוציא מהעירייה תיק מידע, ושם לבדוק באופן יסודי אילו מסמכים יש לצרף לכל בקשה.

עוד דגש הוא מעקב אחרי לוחות הזמנים לבדיקת המסמכים השונים, וכמו כן לאחר שמתקבל האישור לפתיחת הבקשה לקבלת היתר בנייה, יש לבדוק מהן הדרישות התכנוניות. לפני שמעלים מסמכים במסגרת הגשה ברישוי זמין, כדאי מאוד לוודא שהם תקפים – למשל שהמדידות שבוצעו עדיין בתוקף, שהתוכניות נחתמו כדין ע"י אדריכל וקונסטרוקטור ועוד.

במידה וחסרים מסמכים, ניתן להעלות לרישוי זמין הצהרה שכוללת התחייבות להפיק את האישורים החסרים. בהצהרה זו יש לפרט מדוע המסמכים חסרים בנקודת הזמן הנוכחית.

איך לעבוד עם המערכת ולשלוט בכל המרכיבים שלה?

מנהל התכנון מציע מדריכים מפורטים להיכרות עם מערכת רישוי זמין. עבור עורכי בקשות נבנה מדריך שעוסק ביצירת בקשה למידע (הצגת השלבים ביצירת בקשה זו, פירוט הקבצים שיש לצרף ותשובות לשאלות נפוצות) וכן מדריך שמפרט מהם השלבים הרלוונטיים ביצירת בקשה להיתר בנייה (כולל הקבצים שחובה לצרף לבקשה זו). עוד מדריך מפרט מהם שלבי הרישוי ב-3 המסלולים הקיימים (מלא, מקוצר, עם הקלות). כמו כן ישנו מדריך לעריכת תוכנית ראשית כולל דגשים לעריכתה בקובץ מסוג DWF/DWFX, ומדריך להקטנת קבצי CAD ,PDF ותמונות, על-מנת לעמוד בדרישות הגשה ברישוי זמין.