חברת איטום – איך בוחרים ומה המחירים?

  • שונה לאחרונה:פברואר 25, 2024
  • זמן קריאה:זמן קריאה 1 דקות

בחירת חברת איטום היא החלטה שמחייבת אחריות רבה. איטום לא מוצלח עלול להוביל לחדירת מים אל דירות בבניין ולנזק של ממש לתשתית – עד כדי צורך בשיפוץ יקר. בנוסף גורמים המים לעובש, וכתוצאה מכך עלולים בני הבית לסבול ממחלות שונות הקשורות לדרכי הנשימה ואף מסוגים שונים של סרטן. המידע בעמוד זה יעזור לכם לבחור נכון חברה שתספק איטום איכותי במחיר תחרותי.

למה כדאי להעדיף חברות שמופיעות בפנקס הקבלנים?

ההמלצה החשובה ביותר לגבי בחירת חברת איטום היא להעדיף את החברות אשר רשומות בפנקס הקבלנים. פנקס זה הוא רשימה של חברות וקבלנים בכל הענפים הקשורים לבנייה ולהנדסה – שיפוצים, דריכת בטון, מעליות ומדרגות נעות, עבודות אספלט, גשרים, התקנת רמזורים, אינסטלציה ומערכות כיבוי אש ועוד – שעומדים בכל הקריטריונים של משרד הבינוי והשיכון.

בתחום האיטום נדרש כל קבלן להציג הוכחות לניסיון של 5 שנים לפחות וכן לעבור מבחן בקיאות מקצועית. המבחן כולל 60 שאלות (או 30 בגרסה המקוצרת למי שעובר קורס ייעודי שאושר ע"י משרד הבינוי והשיכון) – כך שהצלחה במבחן מעידה על ידע רלוונטי רחב היקף (כולל לגבי חוקים, תקנות ובטיחות).

מעבר לכך, רשם הקבלנים שבמשרד הבינוי והשיכון רשאי להשעות חברת איטום שלקוחות התלוננו על התנהלות לא אמינה מצידה – כך שרישום בנקודת הזמן הנוכחית מעיד גם על אמינות. הפנקס המעודכן מפורסם באתר של המשרד, וניתן לבצע בו חיפושים מפולחים כולל לפי ישוב.

מהם המחירים של איטום גגות באמצעות חומרים שונים?

איטום גגות מתבצע באמצעות 4 סוגי חומרים: זפת, יריעות ביטומניות, חומרים אקריליים וחומרים פוליאוריטניים. באופן טבעי סוג פתרון האיטום משפיע על המחיר, אבל חשוב לקחת בחשבון גם את התועלת – כשלמשל יריעות ביטומניות מחזיקות מעמד זמן רב יותר בהשוואה לזפת וגם לא דורשות השקעה בתחזוקה שנתית.

בכל מקרה, עבור איטום גג עם יריעות ביטומניות טווח המחירים המקובל הוא 80-120 ש"ח למ"ר. ככל שהגג גדול יותר המחיר למטר רבוע יהיה נמוך יותר, אבל מצד שני אם הגג עמוס בפריטים שונים ובפרט דודי שמש העלות עלולה לעלות. כדאי לוודא שהיריעות הן בעובי 5 מ"מ.

הזפת כאמור זולה יותר, וטווח המחירים לזיפות גג הוא 25-70 ש"ח למ"ר. זהו גם טווח המחירים של איטום באמצעות חומרים אקריליים, אשר מתאימים לגגות יחסית קטנים ובעלי שיפועים שמונעים היווצרות שלוליות. איטום עם חומרים פוליאוריטניים יעלה בסביבות ה-75 ש"ח למ"ר ולפעמים גם קצת יותר.

לאחר שמסננים את קבלני האיטום על-סמך הרישום בפנקס הקבלנים ניתן לבצע השוואת מחירים מקיפה. חשוב לוודא שאתם מקבלים הצעה מפורטת, כולל למשל עובי היריעות הביטומניות אם זהו הפתרון הנכון עבורכם, וכן אחריות על העבודה.

כמה עולה איטום מרתף?

שירות נוסף שעבורו מתבצע חיפוש של חברת איטום – חיפוש שכאמור כדאי לבצע בעיקר בפנקס הקבלנים של משרד הבינוי והשיכון – הוא איטום מרתפים. בהקשר זה כדאי להכיר שני מושגים, איטום חיובי ואיטום שלילי. האיטום החיובי מתבצע בחלק החיצוני של המרתף, בעזרת חומרים ביטומניים. האיטום השלילי מתבצע בתוך המרתף, באמצעות חומרים צמנטיים. איטום שלילי יתבצע אך ורק לאחר השלמת האיטום החיובי ורק אם הוא לא מספיק כדי למנוע חדירת מים למרתף. בדרך כלל העלות של הפעולה הזו היא כ-100 ש"ח למ"ר.