הוצאת רישיון קבלן זו אחת הדוגמאות הטובות ביותר של השקעה לטווח ארוך. המשמעות של הוצאת רישיון קבלן היא רישום בפנקס של רשם הקבלנים המנוהל על ידי משרד השיכון והבינוי, וקבלת סל זכויות שרק קבלן רשום זכאי להן. הוצאת רישיון קבלן עדיין כרוכה בתשלומי אגרות, ומומלץ גם להשקיע בהכנה מקצועית. מהן הזכויות של קבלן רשום? ומהן העלויות הכרוכות בהוצאת רישיון קבלן? כל התשובות במאמר.
קבלן בעל רישיון קבלן זכאי ליותר
מדוע כתבנו שהוצאת רישיון קבלן היא השקעה לטווח ארוך? משום שקבלן רשום יכול לקחת על עצמו פרויקטים בהיקפים משמעותיים בהרבה מקבלן שאינו רשום, ובכך בתוך פרויקט אחד ניתן לייצר רווח שמשכיח כל הוצאה כלכלית על תהליך הוצאת רישיון קבלן. לדוגמא, קבלן שיפוצים רשום (ענף 131) בדרגת סיווג 1 יכול לבצע פרויקטים בהיקף של עד כ-1.8 מיליון ₪, לעומת זאת, קבלן שיפוצים שאינו רשום יכול לבצע עבודות בהיקף של עד 47,255 ₪ בלבד!! בנוסף, לקבלן רשום יש היתר להעסקת עובדים זרים והוא יכול להגיש הצעות למכרזים ממשלתיים.
אילו עלויות כרוכות בהוצאת רישיון קבלן?
קבלנים צריכים תחילה לשלם אגרה עבור בקשה לרישום, אגרה זו עומדת על סך של 560 ₪ והיא זהה לרישום ראשוני בענף ראשי, רישום נוסף של כל ענף ראשי, רישום ראשון בענף משנה, ורישום נוסף של כל ענף משנה. במידה והבקשה אושרה והקבלן עבר את מבחן ההסמכה של רשם הקבלנים(אם נדרש ממנו**) הוא יצטרך לשלם אגרה עבור רישום בפנקס הקבלנים ועבור רישיון קבלן בסכומים משתנים:
- רישום ראשון בענף ראשי: 3,898 ₪
- רישום נוסף של כל ענף ראשי: 1,949 ₪
- רישום ראשון בענף משנה: 1,845 ₪
- רישום נוסף של כל ענף משנה: 923 ₪
באיזה מצבים צריך לשלם אגרה נוספת?
בכל מצב בו הקבלן רוצה להוסיף לעצמו ענף רישום חדש לפנקס הקבלנים יהיה עליו לשלם שוב אגרת הגשת בקשה לרישום בפנקס הקבלנים ואגרת רישום בפנקס הקבלנים ועבור רישיון קבלן. אך ישנה סיטואציה נוספת ופחות נעימה בה הקבלן צריך לשלם אגרה חוזרת.
כאמור, על מנת להירשם בפנקס הקבלנים על הקבלן לעבור מבחן הסמכה. מבחן רשם הקבלנים הוא מבחן מאתגר ורחב היקף. כאשר קבלן נכשל בבחינה הראשונה, הוא יכול להגיש בקשה לבחינה חוזרת ויצטרך להמתין לפחות 60 ימים עד לביצוע המבחן החוזר . במקרה בו הקבלן נכשל גם במבחן השני, הוא יאלץ לבצע רישום חוזר, כולל הוכחה לניסיון שצבר מאז המבחן האחרון, וכמובן, תשלום אגרה נוספת.
מה יכול לעזור בתהליך?
מעבר לעלויות של הוצאת רישיון קבלן, התהליך עצמו כולל בירוקרטיה רבה והמון מסמכים. כאשר אתם מגישים את הבקשה עליכם לאסוף המון אישורים לכך שיש לכם את ההכשרה המתאימה, את הניסיון המתאים, היעדר הרשעות ויכולות ניהוליות גבוהות. כדי להקל על הדרך לרישיון קבלן, מומלץ להיעזר בחברה מקצועית שעושה בשבילכם את תהליך הרישום בפנקס. בנוסף, ישנה חשיבות עליונה להכנה איכותית לקראת מבחן ההסמכה של רשם הקבלנים. במקרה זה מומלץ לבצע קורס הכנה מקצועי.
״מכלל הכשרה מקצועית״ כל הדרך אל רישיון הקבלן
״מכלל הכשרה מקצועית״ מספקים לקבלנים שני שירותים מרכזיים שהופכים את תהליך הרישום לקל ומהיר. קודם כל תוכלו ליהנות משירות של הוצאת רישיון קבלן הכולל ליווי מלא ע"י המומחים של ״מכלל״, איסוף כלל המסמכים, הצהרות עו"ד , תקשורת מול רשם הקבלנים ותמיכה מקצועית עד רישיון הקבלן.
בנוסף, "מכלל" מעבירים קורסים מקצועיים מקוונים שבזכותם כ-90% מבוגרי הקורסים עוברים את מבחן ההסמכה כבר בניסיון הראשון, לעומת כ-15% בקרב קבלנים שלא מבצעים קורס מכין וניגשים באופן עצמאי. על ידי הכנה טובה והצלחה במבחן הראשון תוכלו לזרז את תהליך הוצאת רישיון הקבלן ולהתקדם לעבר עתיד מקצועי מזהיר.
אולי יענין אותך גם: