קבלן רשום במרכז

מידע על עיסוק קבלנים בענף הבנייה

הציפיות מאנשי מקצוע בתחומי הבנייה השונים עולות כל הזמן. הרף הגבוה מאפיין גם את הלקוחות הפרטיים שזקוקים לעבודות בקנה מידה מצומצם יחסית, וגם את הלקוחות המוסדיים שמפרסמים מכרזים לפרויקטים בהיקף גדול יותר. לא רק הרף: גם החוק מציב דרישות חדשות לכל הקבלנים, כאלה שלא היו קיימות בעבר. השילוב של שתי העובדות הנ”ל הופך את הקבלנים הרשומים במרכז הארץ, כלומר אותם קבלנים הנכללים בפנקס שמנהל רשם הקבלנים במשרד השיכון, למבוקשים הרבה יותר. בעמוד זה תמצאו פירוט של כל היתרונות מהם נהנים קבלנים רשומים, הסבר לגבי הקריטריונים לרישום והמלצות לקבלנים שעדיין אינם רשומים.

היתרונות של קבלן רשום במרכז הארץ

היתרון הראשון לכל קבלן רשום הוא האפשרות להשתתף במכרזים ממשלתיים. עד 2018 לא הייתה חובת רישום בפנקס הקבלנים, אבל כיום גם מי שזכו במכרזים בעבר ונהנים מקשרים מעולים עם גורמים ציבוריים בזכות העבודה הטובה שביצעו פשוט לא רשאים להגיש הצעות!

מאחר שמכרזים אלה מספקים עבודה רבה ובעיקר יציבה, כלומר כזו שמספקת תזרים מזומנים לטווח ארוך, חוסר היכולת להשתתף במכרזים הוא מגבלה משמעותית.

מגבלה נוספת לקבלנים לא רשומים היא ההיקף הכספי המרבי של הפרויקטים שהם מורשים לבצע: בענפים שמוגדים ראשיים – למשל בנייה או כבישים – המקסימום הוא בסך הכל 90,471 ש”ח. בענפים שמוגדרים כמשניים – למשל שיפוצים או פיתוח חצרות – התקרה נמוכה אפילו יותר, רק 47,255 ש”ח.

סיבה טובה נוספת להיכלל בפנקס של משרד השיכון היא מתן היתר להעסקת עובדים זרים. קבלן רשום יכול להעסיק באופן ישיר פועלים סינים ו/או פלסטינאים בלי לשלם עמלות תיווך וכך לחסוך לא מעט כסף.

יתרון רביעי הוא בהיבט השיווקי – גם כשמדובר בפרויקטים קטנים, יותר ויותר לקוחות מעדיפים לעבוד עם אנשי מקצוע שנבדקו ע”י רשם הקבלנים ונמצאו כבעלי ידע וניסיון רלוונטיים.

הקריטריונים לרישום קבלנים

הפער הבלתי מבוטל בין הפוטנציאל של קבלן רשום במרכז הארץ, אזור שבאופן טבעי מתבצעים בו שלל פרויקטים מכל הסוגים, לבין הפוטנציאל של קבלן לא רשום גורם לעוד ועוד אנשי מקצוע להתעניין בקריטריונים לרישום.

  • הקריטריון הראשון הוא ניסיון. היקף הניסיון הנדרש הוא בהתאם לענף שבו פועלים ומושפע גם מההכשרה של הקבלן. כך למשל בוגרי בתי ספר להנדסאים וטכנאים שמבקשים להירשם בפנקס הקבלנים בענף הבנייה מתבקשים להציג 4 שנות עבודה בפועל. בענף השיפוצים המינימום הוא ניסיון של 5 שנים.
  • קריטריון שני הוא בקיאות מקצועית. בחלק מהענפים רשם הקבלנים כבר פיתח מבחנים ורק מי שעובר אותם נכלל בפנקס.
  • הקריטריון השלישי הוא היעדר הרשעות הקשורות לעיסוק המקצועי. גם מי שהורשע, ריצה את העונש וחלפו מאז 3 שנים או יותר יוכל להגיש בקשה לרישום.

איך להבטיח תשובה חיובית וללא עיכובים מיותרים?

קבלן רשום במרכז הארץ נהנה כאמור ממספר יתרונות משמעותיים. על-מנת להיכלל בפנקס, ולעשות זאת תוך זמן קצר ככל האפשר, חשוב להקפיד על מילוי הבקשה באופן מדויק – וגם להיעזר באנשי מקצוע בעלי ניסיון בתחום.

בחלק מהענפים ישנו כאמור מבחן. כדאי לדעת שהמבחן מהווה מכשול לא פשוט גם לאנשי מקצוע ותיקים. הסיבה העיקרית לכך היא שהוא כולל פרק שלם של שאלות בנושאי תקנות, בטיחות וגיהות, פרק שאותו יש לעבור עם ציון 80 ומעלה. קורס הכנה ייעודי עוזר להגיע מוכנים לפרק זה ולמבחן באופן כללי, ואם מדובר בקורס מוכר ע”י רשם הקבלנים ניתן לעבור מבחן מקוצר ועוד מגוון הטבות.

אולי יעניין אתכם גם

רוצים לדעת עוד? השאירו פרטים, ונחזור אליכם בהקדם.

לפרטים נוספים או ייעוץ אישי
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

לקריאת מאמרים נוספים:

איך להיות קבלן משנה בענף
בלוג

איך להיות קבלן בענף משנה?

קבלן בענף משנה הוא בעל מקצוע או חברה המספקים שירותים ספציפיים בפרויקטי בנייה, כחלק מפרויקטים גדולים המנוהלים על ידי קבלנים ראשיים. תפקידו של קבלן המשנה כולל אחריות על תחום או תחומים מסוימים בפרויקט, בהתאם להתמחותו ולניסיון שצבר.

להמשך קריאה >