קבלן רשום ג1 הוא איש מקצוע המורשה לבצע בענף שבו הוא רשום פרויקטים בהיקפים כספיים משמעותיים. בנוסף ישנם עוד יתרונות לקבלת סטטוס נחשק זה. מהם היתרונות? מהם תחומי הפעילות הרלוונטיים לצורך הרישום? איך אפשר לשדרג את המעמד ולהרחיב עוד יותר את האפשרויות? כל התשובות בעמוד זה.
מה זה בעצם קבלן רשום ג1?
- קודם כל כדאי להבין מהו פירוש המונח “קבלן רשום ג1”. משרד הבינוי והשיכון, במטרה להבטיח ביצוע מיומן, אמין ומקצועי של פרויקטים הנדסיים שונים, מנהל את פנקס הקבלנים – רשימה של כל אנשי המקצוע שנבחנו ועמדו בקריטריונים רלוונטיים בכל ענפי הבנייה. הענפים השונים מחולקים ל-3 קבוצות, כשקבוצה ג’ כוללת את ענ הבנייה (כולל בנייה טרומית), כבישים (תשתיות ופיתוח), גשרים וכן נמלים ועבודות ימיות.
בכל ענף הקבלנים הרשומים מסווגים ל-5 קבוצות, כשסיווג 1 הוא ההתחלתי. בהתאם קבלן ג1 הוא איש מקצוע שמופיע בפנקס הקבלנים, באחד הענפים שנכללים בקבוצה ג’ עם הסיווג 1.
למה כדאי להפוך לקבלן רשום ג1?
סיווג 1 הוא כאמור הנמוך ביותר, אבל גם איתו אפשר לבצע עבודות בהיקף של עד 4,348,000 ש”ח או 2,000 מ”ר (בענף הבנייה התקרה היא במטרים רבועים ובענפים האחרים התקרה הינה כספית). קבלן שלא רשום בפנקס מוגבל לעבודות של עד 90,471 ש”ח בלבד – בהחלט הפרש משמעותי (כל הסכומים נכונים לתחילת 2021 ומתעדכנים בהתאם למדד, אבל הפער כמובן קבוע).
סיבה טובה נוספת להיות קבלן רשום ג1 היא האפשרות להשתתף במכרזים של גופים ציבוריים. בהקשר זה חשוב להבין שגם קבלנים שעבדו עם משרדים ממשלתיים בעבר, וסיפקו שירות ברמה גבוהה במיוחד לשביעות רצונם המלאה של מזמיני העבודות, פשוט מנועים עפ”י חוק מלהשתתף כיום במרכז כזה.
מעבר לאפשרויות העבודה, קבלנים רשומים מורשים להעסיק עובדים זרים ולא נדרשים להתנהל מול גורם אחר בעל רישיון ולשלם לו עמלת תיווך. עוד יתרון שכדאי להכיר הוא בהקשר של ביטוח – הסיכוי שחברת ביטוח תתחמק מתביעה של קבלן רשום שמתנהל בהתאם לכל התקנות העדכניות של משרד הבינוי והשיכון נמוך מאוד, והרווח שלכם הוא ראש שקט באמת.
איך מקבלים סיווג ג1 ואיך אפשר להעלות אותו?
רישום בפנקס הקבלנים מותנה ב-3 פרמטרים: ניסיון, הכשרה ועבר נקי מהרשעות בעבירות הקשורות לתחום הפעילות (אלא אם כן חלפו למעלה מ-3 שנים ממועד ריצוי העונש). היקף הניסיון המינימלי נקבע בין השאר על-פי ההכשרה – טכנאים והנדסאים למשל מתבקשים להציג מסמכים המעידים על 4 שנות ניסיון במהלך 8 השנים האחרונות, ואילו מהנדסים ואדריכלים יכולים להירשם בפנקס גם על בסיס שתי שנות עבודה (ב-4 השנים האחרונות).
קבלן רשום ג1 יכול להתקדם לסיווג הבא, ג2, על בסיס ביצוע פרויקט בהיקף גדול: לפחות 1,400 מ”ר או לפחות 3,044,000 ש”ח. דרך נוספת להעלות סיווג היא לבצע במקביל 2 פרויקטים כשכל אחד מהם הוא בהיקף של 40% מהמקסימום (או יותר כמובן) וביחד הם בהיקף של 100% ומעלה מהמקסימום בסיווג ג1. החפיפה הנדרשת מבחינת מועדי הביצוע היא של 50% לפחות.
קבלן רשום ג2 מורשה לבצע פרויקטים של עד 3,000 מ”ר או 7,863,000 ש”ח. לאחר מכן ניתן להתקדם באופן דומה לסיווג ג3, ממנו אל ג4 והסיווג הגבוה ביותר הוא קבלן רשום ג5 – שיכול לקחת על עצמו עבודות ללא מגבלת סכום או שטח.
אולי יעניין אתכם גם
רוצים לדעת עוד? השאירו פרטים, ונחזור אליכם בהקדם.