קבלן שיפוצים רשום

קבלן שיפוצים רשום - כל השלבים לקבלת הרישיון

קבלן שיפוצים רשום וקבלן שיפוצים שאינו רשום הם שני אנשי מקצוע שונים לחלוטין. גם אם לשניהם יש את אותו ניסיון – יש הבדל ביניהם. גם אם לשניהם יש את אותה בקיאות במלאכות השונות שנדרשות לצורך פרויקטים שונים בתחום – עדיין הפער ביניהם משמעותי. בעמוד זה מפורטים יתרונות כבדי המשקל שמהם נהנים הקבלנים הרשומים.

בנוסף תמצאו המלצות שיעזרו לכם להפוך לקבלנים רשומים אם עדיין לא עשיתם זאת.

מהו קבלן שיפוצים?

ענף השיפוצים (131) הוא ענף מגוון בעל תחומי אחריות רבים. באופן כללי, הענף נוגע לעבודות במבוצעות בתוך מבנים קיימים, מבלי להשפיע על השלד הקיים ומבלי לגרוע או להוסיף למבנה בכללותו או לחזיתותיו. הענף כולל תחומים רבים כמו:

  • עבודות גבס
  • ריצוף חיפויי קירות פנים
  • עבודות צנרת
  • תקרות אקוסטיות
  • שבירת קירות ועיצוב הבית
  • נגרות בניין ועוד

חלק חשוב מתפקיד הקבלן הוא להדריך ולהנחות את עובדיו ברמה המקצועית והבטיחותית כאחד. חשוב לדעת – רק קבלן רשום יכול על פי חוק לקרוא לעצמו ״קבלן״.

למה כדאי לכל קבלן שיפוצים להירשם בפנקס הקבלנים?

קבלן שיפוצים רשום הוא מי שהשם שלו מופיע בפנקס הקבלנים המנוהל ע”י רשם הקבלנים במשרד השיכון. בסוף תהליך הרישום הקבלן מקבל רישיון קבלן דו שנתי המאפשר לו לעבוד באופן חוקי בהיקפים משמעותיים. הופעה בפנקס הנ”ל מקנה 5 יתרונות עיקריים:

1. אפשרות להשתתף במכרזים ממשלתיים

קבלן רשום יכול להגיש הצעות למכרזים ממשלתיים, וכך לזכות במקור הכנסה בטוח ובעיקר יציב ובמקרים רבים ארוך טווח. שימו לב: גם קבלנים שבעבר השתתפו במכרזים ואפילו זכו בהם, לא יכולים להגיש הצעה למכרז חדש – אלא אם כן הם רשומים בפנקס. השינוי המשמעותי הוא בעקבות הרגולציה בתחום, וזו כמובן סיבה טובה מאוד להגיש את הבקשה להירשם (פירוט בפסקה הבאה).

2. אפשרות לבצע פרויקטים בהיקף משמעותי

קבלן לא רשום מוגבל גם מבחינת הפרויקטים שהוא מורשה לבצע בשוק הפרטי. בענף השיפוצים הסכום המרבי לפרויקט הוא בסך הכל 47,255 ש”ח.

קבלן שיפוצים רשום בעל סיווג ק’ (הנמוך ביותר) רשאי לקחת על עצמו עבודות בסכום של עד 412,000 ש”ח. עלייה לסיווג 1 מעלה את הרף ל-1,863,000 ש”ח, וכך ממשיכים לעלות בסיווג סכומי המקסימום הופכים לגבוהים יותר ויותר. כל הסכומים נכונים ל-2024. הם מתעדכנים בהתאם לשינויים במדד תשומות הבנייה, אבל הפער כמובן יישאר משמעותי מאוד בכל מקרה. בדרגת סיווג 5 הגבוהה ביותר אין מגבלה כלל על היקף הפרויקטים.

3. אפשרות להעסיק ישירות עובדים זרים

קבלני שיפוצים רשומים רשאים להעסיק עובדים סינים ופלסטינאים מבלי לשלם עמלת תיווך לגורם אחר המורשה לעשות זאת. היכולת להעסיק עובדים זרים משפרת את יעילות הפרויקט ומצמצמת משמעותית את העלויות. כך גם אתם מרוצים וגם הלקוחות.

4. מיתוג

כיום מרבית הלקוחות מכירים את פנקס הקבלנים ולא מוכנים להעסיק קבלן שלא רשום בפנקס. התואר ״קבלן רשום״ הוא למעשה סמל סטטוס של איש מקצוע מיומן ואמין. ללא רישום כזה נפגע המיתוג של הקבלן, גם אם כבר צבר לקוחות מרוצים רבים.

5. ראש שקט

במקרה של תאונה חלילה, חברות הביטוח לא יכולות להימנע מתשלום היות וקבלני שיפוצים רשומים על פי חוק, מבוטחים. חברות ביטוח מסרבות לבטח קבלנים שאינם רשומים ובכך הם חשופים להפסדים אדירים.

מה צריך לעשות כדי להפוך לקבלן שיפוצים רשום?

התנאי ההכרחי הראשון בדרך לרישום בפנקס הקבלנים הוא ניסיון מעשי בשיפוצים של לפחות 5 שנים. יש לאסוף מסמכים המעידים על הניסיון הנ”ל ולצרף אותם לתצהיר החתום ע”י עורך דין, המוגש לרשם הקבלנים ביחד עם הבקשה עצמה (וכן קבלה על תשלום אגרת הרישום בסך 560 ש״ח). מסמכים נוספים שעל הקבלן לצרף לבקשה הם:

  • ייפוי כוח במידה ויש מייצג
  • אישור דו״ח מעסיקים מביטוח לאומי
  • אישור ניהול ספרים
  • הסכמי התקשרות עם מזמיני העבודות וחשבוניות
  • תעודה מקצועית
  • כרטסת הנהלת חשבונות חתומה על ידי רו״ח
  • אישור אימות היעדר הרשעות (טופס 3)
  • הצהרת היעדר הרשעות חתום ע"י עו"ד

בנוסף מחייב רשם הקבלנים כל קבלן שיפוצים שרוצה להופיע בפנקס לעבור בחינה מקצועית מטעם רשם הקבלנים. במידה והקבלן עבר בהצלחה את מבחן רשם הקבלנים עליו לשלם אגרת רישום. אגרת רישום ראשון בענף 131 עומדת על סך של 1,845 ש״ח.

הידעת? אנו במכלל, מגישים קבלנים לרישום ברשם הקבלנים (כולל ליווי מא’ ועד ת’) במחיר הכי משתלם בארץ, כולל תצהיר מול עו”ד הנעשה אונליין בלי לצאת מהבית! רוצים לבדוק האם אתם מתאימים? צרו איתנו קשר.

מידע על הבחינה של קבלן שיפוצים רשום

הבחינה כוללת 100 שאלות, כשמתוכן 30 שאלות בנושא בטיחות בציון מחייב של 80, 60 שאלות בנושאים מקצועיים בציון מחייב של 65 ו-10 שאלות בנושא חוקים, תקנות וניהול בציון מחייב של 65. אתגר לא פשוט גם לאנשי שיפוצים מנוסים. במבחן ישנן שאלות בנושאים כמו: בטיחות וגהות עבודה, חומרי בניין, חישוב כמויות, קריאת תוכניות, תורבת הבנייה ויציבות מבנים, חוקים ותקנות, מלאכות בניין ועוד.

במידה ונכשלתם בניסיון הראשון עליכם יהיה להמתין 60 יום עד לאפשרות למבחן חוזר. במידה ונכשלתם במבחן השני, כדי להיבחן שוב יהיה עליכם לשלם שוב את אגרת פתיחת הבקשה ולהציג הוכחות לניסיון שצברתם מאז המבחן האחרון.

דוגמאות לשאלות מתוך מבחן קבלן רשום

  • דוגמה לשאלה בפרק המקצועיעל פי התקן, כאשר עובי הקיר הוא 10 ס”מ מה צריך להיות קוטר הצינור? (תשובה: 10 מ”מ, 30 מ”מ, 50 מ”מ או 80 מ”מ).
  • דוגמה לשאלה בפרק המקצועי: לפי התקן הישראלי, מהו העומק המינימאלי להתקנת צינור פלדה? (תשובה: 60 ס״מ, 70 ס״מ, 80 ס״מ או 90 ס״מ).
  • דוגמה לשאלה מתחום הבטיחות והגהותבמה עוסקת תקנה 139? (תשובה: סולמות, עבודות גג, כלי הרמה או הריסות).
  • דוגמה לשאלה מתחום הבטיחות והגהותלפי פקודת הבטיחות בעבודה, באיזו תדירות יש לבדוק ציוד מגן אישי לעבודה באתר? (תשובה: בכל יום לפני העבודה, לא פחות מפעם בשבוע, לא פחות מפעם בשנה או על פי מה שקובע היצרן).

הידעתיש לנו במכלל קורסי הכנה מקצועיים המכשירים קבלני שיפוצים למבחן רשם הקבלנים. המועברים אונליין על ידי מיטב המומחים בארץ לתחום הבנייה והשיפוצים!

מהם הקורסים לקבלני שיפוצים (ענף 131) שיש לנו ב”מכלל”?

אולי יעניין אתכם גם

רוצים לדעת עוד? השאירו פרטים בטופס מטה, ונחזור אליכם בהקדם.

לפרטים נוספים או ייעוץ אישי
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

לקריאת מאמרים נוספים:

איך להיות קבלן משנה בענף
בלוג

איך להיות קבלן בענף משנה?

קבלן בענף משנה הוא בעל מקצוע או חברה המספקים שירותים ספציפיים בפרויקטי בנייה, כחלק מפרויקטים גדולים המנוהלים על ידי קבלנים ראשיים. תפקידו של קבלן המשנה כולל אחריות על תחום או תחומים מסוימים בפרויקט, בהתאם להתמחותו ולניסיון שצבר.

להמשך קריאה >