רישום קבלני בניין בסיווגים שונים

מידע על רישום קבלני בניין בסיווגים שונים

רישום בפנקס הקבלנים של משרד הבינוי והשיכון מקנה לקבלני בניין מכל הסוגים את האפשרות לבצע פרויקטים בהיקף כספי משמעותי. קבלנים לא רשומים מוגבלים מאוד מבחינה זו – בחלק מהענפים ההיקף המרבי של העבודות שהם מורשים לבצע עומד על כ-94,000 ש”ח וישנם ענפים שבהם המקסימום נמוך אפילו יותר, רק כ-47,000 ש”ח. בנוסף חלק גדול מהלקוחות לא מוכן להתפשר על קבלנים שאינם רשומים – עוד סיבה טובה לעבור את תהליך הרישום.

מי רשאי להירשם בפנקס הקבלנים?

התנאי הבסיסי לרישום קבלני בניין הוא שילוב של השכלה וניסיון. כך למשל קבלנים אשר רשומים בפנקס המהנדסים והאדריכלים יכולים להצטרף גם אל פנקס הקבלנים, וזאת אם הניסיון שלהם בעבודות בנייה הוא לפחות שנתיים (שאותו צברו במהלך 5 השנים האחרונות).

בוגרי בתי ספר לטכנאים או הנדסאים זקוקים ל-4 שנות ניסיון, שאותן צברו ב-8 השנים שקדמו למועד הגשת הבקשה). הניסיון הנדרש ממנהלי עבודה הוא 6 שנים (ב-12 השנים האחרונות).

קבלנים שאינם מהנדסים/הנדסאים נדרשים להציג ניסיון של לפחות 5 שנים בתחום.

כיצד בנוי פנקס הקבלנים?

רישום קבלני בניין מתבצע לפי הענף שבו צבר כל קבלן את הניסיון הרלוונטי ושבו הוא עוסק. ישנם ענפים ראשיים – בנייה, כבישים, גשרים ונמלים – וישנם ענפים משניים. ביניהם: פיתוח חצרים, בניית שלדים, מעליות ומדרגות נעות, שיפוצים, חשמלאות ותקשורת במבנים, דריכת בטון באתר, מתקני מיזוג אוויר וקירור, איטום מבנים, אינסטלציה וכיבוי אש, עבודות אספלט, עבודות עפר וחציבה ועוד. בנוסף לחלוקה לענפים ראשיים ומשניים ישנה גם חלוקה לקבוצות – א’, ב’ ו-ג’.

כל קבלן שנרשם לפנקס זוכה לסיווג. הסיווגים נעים מ-1 עד 5 כשבתחום השיפוצים ישנו גם סיווג התחלתי שנקרא ק’ (עוד לפני סוג 1).

הקבוצה שאליה שייך הענף והסיווג של כל קבלן ספציפי קובע מהו ההיקף הכספי המקסימלי של עבודה אותה קבלן רשאי לבצע. כך למשל בקבוצה א’ קבלנים עם סיווג 1 יכולים לקחת על עצמם פרויקטים בהיקף כספי של עד 1,627,000 ש”ח. בקבוצה ב’ קבלנים עם סיווג דומה כבר יכולים לבצע פרויקטים בסכום של 2,665,000 ש”ח, ובקבוצה ג’ הרף הוא 4,348,000 ש”ח. ככל שעולים בסיווג כך גדל הסכום המקסימלי, ולקבלנים סוג 5 כבר אין שום מגבלה. קבלנים בענף השיפוצים עם הסיווג ק’ מוסמכים לבצע פרויקטים של עד 360,000 ש”ח בלבד.

בענף הבנייה עצמו המקסימום הוא לפי מטרים רבועים ולא בסכומי כסף. קבלן סוג 1 יכול לבנות פרויקטים של עד 2,000 מ”ר, קבלנים סוג 2 מורשים לבנות עד 3,000 מ”ר, קבלנים סוג 3 – עד 5,000 מ”ר ועבור קבלנים סוג 4 התקרה היא 10,000 מ”ר.

כיצד קבלן רשום יכול להעלות את הסיווג?

רישום קבלני בניין בפנקס שמנוהל במשרד השיכון הוא תמיד עם סיווג 1. על-מנת להעלות את הסיווג ישנן שתי אפשרויות:

א. ביצוע עבודה בהיקף של 70% או יותר מהמקסימום המותר לקבלן באתר בנייה יחיד.

ב. ביצוע שתי עבודות בשני אתרי בנייה, כך שמתקיימים 3 תנאים: ראשית, ההיקף של כל אחת מהעבודות הוא לפחות 40% מהמקסימום המותר בסיווג הקיים. שנית, ביחד ההיקף הוא יותר מ-100% מהמקסימום, ושלישית, מבחינת פרקי הזמן שבהם בוצעו העבודות בשני האתרים, ישנה חפיפה של 50% ומעלה.

רוצים לדעת עוד? השאירו פרטים, ונחזור אליכם בהקדם.

לפרטים נוספים או ייעוץ אישי
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

לקריאת מאמרים נוספים:

איך להיות קבלן משנה בענף
בלוג

איך להיות קבלן בענף משנה?

קבלן בענף משנה הוא בעל מקצוע או חברה המספקים שירותים ספציפיים בפרויקטי בנייה, כחלק מפרויקטים גדולים המנוהלים על ידי קבלנים ראשיים. תפקידו של קבלן המשנה כולל אחריות על תחום או תחומים מסוימים בפרויקט, בהתאם להתמחותו ולניסיון שצבר.

להמשך קריאה >