רשם הקבלנים בירושלים

  • שונה לאחרונה:פברואר 25, 2024
  • זמן קריאה:זמן קריאה 1 דקות

רשם הקבלנים הוא כתובת חשובה הן עבור אנשי מקצוע יחידים בתחום הבנייה, הן עבור חברות הפועלות בענפים השונים והן עבור כל מי שמבקש להתלונן על שירות גרוע שקיבל מקבלן. בעמוד זה תמצאו את הכתובת של רשם הקבלנים בירושלים, דרכי יצירת קשר איתו וגם המלצות להתנהלות נכונה מולו של קבלנים שמבקשים להזניק את העסק שלהם קדימה באופן משמעותי.

הכתובת של רשם הקבלנים בירושלים ודרכי הפנייה אליו

רשם הקבלנים הוא אגף במשרד הבינוי והשיכון. משרדי הרשם נמצאים בקרית הממשלה שבמזרח ירושלים.

הכתובת המלאה: קלרמון גאנו, קריית הממשלה במזרח ירושלים 3, בניין א’, קומת קרקע, חדר 0059. המשרדים מונגשים באופן מלא. אם אתם שוקלים להגיע למשרדי הרשם, מומלץ לבדוק באתר את שעות הקבלה העדכניות.

כמו כן ניתן ליצור קשר עם הרשם בטלפון 02-5847847 ולפנות אליו דרך פקס שמספרו הוא 02-5847148. באתר של הרשם ישנם טפסים המיועדים לאנשי מקצוע ולציבור הרחב וגם בהם ניתן להשתמש כדי ליצור קשר עם הרשם בנושאים הקשורים לתחומי האחריות של גוף ממשלתי זה.

באופן טבעי הסיבה העיקרית לפניות של אנשי מקצוע היא בירורים לגבי אפשרויות הרישום בפנקס הקבלנים – צעד שמומלץ בחום לכל קבלן במגוון רחב של ענפי פעילות ובהם שיפוצים, אינסטלציה ומערכות כיבוי אש, עבודות עפר וחציבה, ביצוע קווי מים וביוב, פיתוח חצרות, כבישים ועוד ועוד.

איך מתבצע תהליך הרישום מול רשם הקבלנים?

רשם הקבלנים בירושלים מנהל את פנקס הקבלנים. יחידים וחברות הנכללים בפנקס רשאים להשתתף במכרזים ממשלתיים, לבצע עבודות בקנה מידה כספי משמעותי (של מיליוני שקלים לכל פרויקט, לעומת כמה עשרות אלפי שקלים בלבד לקבלנים לא רשומים), להעסיק עובדים זרים באופן ישיר (וכך לחסוך את עלות התיווך) ובנוסף ליהנות ממיתוג טוב בהרבה.

על-מנת להיכלל בפנקס, יש לשלוח לרשם או להגיש לו ישירות שורת טפסים. הטופס החשוב ביותר נקרא תצהיר בדבר ניסיון, ובו מפרט הקבלן את הפרויקטים בהם לקח חלק – כתובת הפרויקט, התפקיד בפרויקט, היקף העבודה, שם הקבלן הראשי, שם מנהל העבודה ועוד. את התצהיר חובה להגיש כשהוא חתום ע”י עורך דין שמאמת את נכונות הפרטים, וכמו כן יש לצרף מסמכים שמוכיחים את המעורבות בפרויקטים הנ”ל (חשבוניות, אישורי ביטוח לאומי וכו’).

בחלק מענפי הרישום קבע רשם הקבלנים כי נדרשת חובת מעבר בחינת הסמכה ייעודית. כך לדוגמה אנשי מקצוע בענף השיפוצים ובענף אינסטלציה ומערכות כיבוי אש שרוצים ליהנות מכל היתרונות של הרישום חייבים בנוסף לניסיון לצלוח מבחן הכולל 100 שאלות בנושאים מקצועיים ובנושאי בטיחות ותקנות. כדאי לדעת שבחלק של הבטיחות והגהות נדרשים 80% הצלחה – רף גבוה במיוחד המקשה מאוד גם על קבלנים מנוסים.

לבוגרי קורסי הכנה המוכרים ע”י רשם הקבלנים בירושלים ישנה הקלה כבדת משקל: מבחן מקוצר. בענף השיפוצים בוגרי קורס שכזה נשאלים רק 20 שאלות בנושאי בטיחות (ו-50 בסה”כ), ובענף האינסטלציה ומערכות כיבוי האש הבוגרים צריכים להגיע ל-65% בכל המבחן, הכולל שאלות מקצועיות ובטיחות, ובהתאם אחוזי ההצלחה נוסקים מעלה מעלה. הקלה נוספת היא במקרה של אי מעבר המבחן – ניתן לעבור מבחן חוזר חודש לאחר מכן, בעוד ללא קורס מוכר ישנה תקופת המתנה של 6 חודשים.

נכון לעכשיו הקורס של מכלל הוא היחיד אשר מוכר ע”י רשם הקבלנים ומשרד הבינוי והשיכון.

רוצים לדעת עוד? השאירו פרטים, ונחזור אליכם בהקדם.