רשם הקבלנים תשלום אגרה

  • שונה לאחרונה:פברואר 25, 2024
  • זמן קריאה:זמן קריאה 1 דקות

הרישום בפנקס הקבלנים של משרד הבינוי והשיכון – פעולה בעלת ערך רבה מאוד – כרוכה בתשלום. עבור הגשת הבקשה לרישום גובה האגרה הוא 543 ש"ח, כאשר באופן טבעי הרשם לא מחויב לקבל את הבקשה. לאחר קבלת תשובה חיובית מאת רשם הקבלנים, תשלום אגרה דו-שנתית הינה חובה כדי להמשיך להירשם בפנקס הקבלנים.

גובה האגרה (הסכומים המצוינים בעמוד זה נכונים ל-2021, ומתעדכנים בהתאם לשיעור עליית מדד המחירים):

עבור הרישום הראשון בענף שמוגדר כ"ראשי" – תשלמו 3,780 ש"ח.

עבור כל רישום נוסף לענף ראשי – 1,890 ש"ח.

עבור רישום ראשון בענף שמוגדר כ"משני" – גובה האגרה הוא 1,789 ש"ח.

עבור כל רישום נוסף לענף משני – 895 ש"ח.

הסכום ששולם עבור הבקשה עצמה, כאמור 543 ש"ח, יקוזז מהסכום שאותו תתבקשו לשלם אחרי אישור הבקשה בפעם הראשונה, וכשיגיע מועד חידוש הרישום ישולם הסכום המלא.

האגרה עבור רישום בפנקס הקבלנים לא כוללת מע"מ, ולכן לא ניתן לכלול אותה בדוח זה. התשלום כן מהווה הוצאה מוכרת מבחינת מס הכנסה.

למה כדאי להירשם בפנקס הקבלנים?

קבלנים רשומים נהנים מיתרונות כבדי משקל על פני מתחרים שלא נכללים בפנקס של משרד הבינוי והשיכון. למעשה גם קבלן ותיק, עם ידע מקצועי נרחב והצלחות מוכחות יתקשה מאוד לממש את הפוטנציאל לאחר השינויים בענף הבנייה – למשל חובת הרישום בפנקס הנ"ל כדי להשתתף במכרזים ממשלתיים (כולל ממי שכבר השלימו בהצלחה פרויקטים עבור גופים ציבוריים!)

עוד סיבה חשובה לכך שכדאי לשלם את האגרה ולהירשם בפנקס היא שקבלנים לא רשומים מורשים לבצע עבודות בקנה מידה כספי מצומצם מאוד – עד 47,255 ש"ח בענפי המשנה ועד 90,471 ש"ח בענפים הראשיים (וזאת לעומת מיליוני שקלים לאחר הרישום).

בנוסף, קבלן רשום יכול להעסיק עובדים זרים, ולכך יש משמעות כלכלית אדירה!
כיסוי מלא של חברות הביטוח, ולבסוף מיתוג – קבלנים רשומים נחשבים מקצועיים יותר וגם כאמינים יותר – קל להבין מדוע הרישום הוא עליית מדרגה משתלמת במיוחד.

חשוב לציין כי מבחינת רשם הקבלנים תשלום אגרה הוא כמובן רק מרכיב אחד בדרישות – בנוסף הוא מציב עוד מספר תנאים הכרחיים.

מה דורש הרשם מקבלנים שמבקשים להיכלל בפנקס?

על-מנת להיכלל בפנקס שמנהל רשם הקבלנים תשלום אגרה עבור הבקשה ולאחר מכן עבור הרישיון עצמו אחת לשנתיים הוא צעד הכרחי.

כמו כן יש לצרף לבקשה תצהיר המפרט את ההכשרות ואת הניסיון הרלוונטי בענף שאליו רוצים להירשם. בחלק מהענפים כבר פיתח הרשם מבחנים ייעודיים על-מנת לוודא שלכל קבלן רשום יש את הידע הדרוש – גם בתחום הפעילות וגם לגבי בטיחות וגיהות.

כך לדוגמה בענף השיפוצים נדרשים אנשי המקצוע שמבקשים להירשם לעבור בחינה הכוללת 100 שאלות. 70 מתוכן לגבי מלאכות השיפוצים השונות ועוד 30 בתחום הבטיחות – למשל: אם אין מנהל עבודה לפי תקנה 5 מי האחראי? בחלק השני של המבחן ציון עובר הוא 80% ומעלה. הרף הגבוה מאוד גורם לכמעט כל מי שמגיע לבחינה ללא הכנה מוקדמת להיכשל.

הקורס היחיד שמוכר היום הינו של מכלל ומציע הכנה נכונה במתכונת נוחה (לימודים אונליין, בזמן המתאים לכל קבלן), גם אפשרות לעבור בחינה מקוצרת (50 שאלות בלבד, מתוכן רק 20 בנושאי בטיחות וגיהות) וגם אפשרות לחזור על הבחינה אם לא עוברים אותה כבר אחרי חודש במקום לחכות חצי שנה.

אולי יעניין אתכם גם

רוצים לדעת עוד? השאירו פרטים, ונחזור אליכם בהקדם.