3 מיתוסים על קבלן שיפוצים שהגיע הזמן לנפץ

  • שונה לאחרונה:פברואר 25, 2024
  • זמן קריאה:זמן קריאה 1 דקות

בין אם אתם מחפשים קבלן שיפוצים לפרויקט, או שאתם חושבים בעצמכם על קריירה כקבלן שיפוצים, המאמר הזה בשבילכם. הפופולריות והעבודה החשובה של קבלני שיפוצים מייצרת הרבה מיתוסים סביבם. אז החלטנו לעשות סדר ולנפץ 3 מיתוסים על קבלן שיפוצים.

מיתוס 1: כל אחד עם ידיים טובות יכול להיות קבלן שיפוצים

לא נכון. אנשים רבים נוטים לחשוב על קבלן שיפוצים כ׳הנדימן׳. על מנת להיות קבלן שיפוצים צריך לרכוש ידע רב והכשרה מתאימה. קבלנות שיפוצים היא תת ענף בקבלנות הבניין, זהו ענף מקצועי לכל דבר ועניין. קבלן שיפוצים זה אכן מקצוע נפוץ בגלל הביקוש הרב שלו בשוק. העבודה של קבלן שיפוצים כוללת את כל העבודות שמבוצעות בתוך מבנים קיימים, מבלי לגרוע או להוסיף, למבנה בכללותו או לחזיתותיו ומבלי להשפיע על השלד הקיים. לכן אתם יכולים לשער את הכמות האדירה של פרויקטים שנכנסים תחת הקטגוריה הזו.
חשוב לדעת שבשביל להגדיר את עצמכם באופן חוקי כ-״קבלני שיפוצים״ צריך לקבל תעודת הסמכה מרשם הקבלנים שמנוהל על ידי משרד השיכון והבינוי. בשביל להשיג את התעודה הזו, שמזכה בתואר קבלן שיפוצים רשום, צריך לעבור הכשרה ומבחנים. אז כמובן ש׳ידיים טובות׳ חשובות לעבודת הקבלן, אבל הן רק חלק קטן מעבודתו, שכוללת הרבה ידע ואחריות.
הידע הרב שקבלן שיפוצים צריך לרכוש בא לידי ביטוי במבחן ההסמכה של רשם הקבלנים בענף 131 (שיפוצים). המבחן כולל נושאים עיוניים, מקצועיים, ותיאורטיים מקיפים. המבחן עוסק בין היתר בבטיחות וגהות בעבודה, קריאת תכניות, תורת הבנייה ויציבות מבנים, חומרי בניין, מלאכות בניין, חישוב כמויות, חוקים ותקנות ועוד. לרוב קבלני שיפוצים עוברים קורס קבלן שיפוצים מקצועי כמו הקורס המקוון לקבלן 131 של ״מכלל הכשרה מקצועית״.

מיתוס 2: כל השיפוצניקים "חאפרים"

לא נכון. קודם כל צריך לעשות את ההבחנה בין שיפוצניק לקבלן שיפוצים. קבלן שיפוצים הוא קבלן מוסמך ובעל ההכשרה הנדרשת בפיקוח של רשם הקבלנים. אך גם שיפוצניקים וגם קבלנים רשומים סובלים לעתים מתדמית שלילית. תדמית שבשביל להפריך אותה צריך להבין את מבנה העבודה החוקי. קבלן לא רשום (שיפוצניק) יכול לבצע עבודות בהיקף של עד כ-40 אלף ש״ח ומוגבל לעבודות מסוימות כמו גבס, ריצוף מוגבל, צביעה וכו׳. כמובן שיש מקרים בהם לקוחות נתקלים בשיפוצניקים לא מקצועיים או אפילו רמאים. לכן בשנת 1969 חוקק חוק רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות שנועד להסדיר את המקצוע.
כיום, כאשר אתם בוחרים בקבלן רשום לעבודה אתם יודעים שהוא נמצא בפיקוח של רשם הקבלנים, שהוא בעל הניסיון וההכשרה המתאימים ושהוא עובד באופן חוקי. כמובן שצריך לוודא שהעבודה היא בענף של שהקבלן רשום אליו. לא תיקחו קבלן אינסטלציה רשום (ענף 190) לבצע עבודה של קבלן שיפוצים. תמיד יהיו קבלנים מקצועיים פחות , אבל רשם הקבלנים מאפשר פיקוח והבטחת מקצועיות של קבלנים ובכך מקטין את הסיכויים להיתקל בכזה.

מיתוס 3: הכי טוב לבחור קבלן שיפוצים מהמלצות של חברים

לא נכון. כמובן שהמלצות מחברים ומשפחה הן חשובות. אבל כל פרויקט שונה בהיקף שלו ובאופי העבודה. קודם כל אתם חייבים לוודא שקבלן השיפוצים הוא קבלן רשום. דבר שני, צריך לבדוק האם הקבלן מתאים לפרויקט שלכם. מה היקף הפרויקט מבחינה כלכלית? האם ההיקף תואם לסיווג קבלן השיפוצים? האם לקבלן יש ניסיון בסוג העבודה שאתם מתכננים?
בנוסף מומלץ להסתכל על מאגרים מקצועיים ואמינים. לדוגמא, מאגר הקבלנים הרשומים של ״מכלל הכשרה מקצועית״ כולל את הקבלנים הרשומים שסיימו בהצלחה את קורסי ההכשרה של מכלל ואת מבחן רשם הקבלנים. כלל הקבלנים הללו עברו הכשרה מקיפה וקיבלו את תעודת הקבלן שלהם. המלצות תמיד מבורכות, אבל חשוב לבחון באופן מקיף את הקבלן השיפוצים הרשום שאתם בוחרים.